Digitale Regio Tholen

Nav

Menu

Eiland Tholen: websites over natuurgebieden


Staatsbosbeheer , 
Natuurbeheer en bescherming, landschapsontwikkeling, e.d. Op Tholen organiseert Staatsbosbeheer onder veel meer de Nattelaarzen-wandeltocht.

Oud-Vossemeer

"de Rammegors" , Oud-Vossemeer
Dit natuurgebied ligt bij. Langs de wandelroute van Staatsbosbeheer ligt een vogelobservatiepunt.
Natuurgebied het Rammegors , Oud-Vossemeer
Bij Oud-Vossemeer en St.Philipsland ligt dit reservaat met schorren, slikken, zandplaten en kreken. Op deze prachtige website vindt u zeer uitgebreide informatie met foto's over dit en vele andere natuurgebieden in Nederland.
Natuurontwikkelingsgebied van Haaftenpolder , Oud-Vossemeer
Ontstaan door het afsluiten van de kreek 'Stinkgat' van de getijden, maakt het onderdeel uit van de ecologische hoofdstructuur. Op deze prachtige website vindt u zeer uitgebreide informatie met foto's over dit en vele andere natuurgebieden in Nederland.

St.Annaland

"de Krabbenkreek" , St.Annaland
De slikken en schorren van de Krabbenkreek kunt u onder begeleiding van gidsen van Staatsbosbeheer bezichtigen. Op deze ''natte laarzen'' tochten van 2 tot 2,5 uur wandelt u door een gebied waar een uur daarvoor het zeewater nog rustig overheen kabbelde.

St.Maartensdijk

Natuurgebied "de Pluimpot" , St.Maartensdijk
De natuurgebied is een broedgebied en pleisterplaats voor vogels. Er zijn twee wandelroute's. Op deze prachtige website vindt u zeer uitgebreide informatie met foto's over dit en vele andere natuurgebieden in Nederland.

St.Philipsland

Eendenkooi , St.Philipsland
De Eendekooi is in de maanden april-mei-juni beperkt te bezichtigen na telefonisch overleg. Stichting Zeeuws Landschap.
De slikken van de Heen , St.Philipsland
Foto's gemaakt door Toon Goossens uit Oud-Vossemeer
De Slikken van de Heen , St.Philipsland
Dit parkachtige natuurgebied is ontstaan door ontzilten van schorren met de aangrenzende voormalige slikken en zandplaten. Op deze prachtige website vindt u zeer uitgebreide informatie met foto's over dit en vele andere natuurgebieden in Nederland.

Wilhelminadorp

Stichting het Zeeuwse Landschap , Wilhelminadorp
Stichting Het Zeeuwse Landschap zet zich sinds 1936 actief in voor het beschermen van natuur en landschap in de provincie. Dat gebeurt in de eerste plaats door aankoop en beheer van natuurgebieden en cultuurhistorisch belangrijke terreinen.